Слиједе здравствени прегледи за мјештане Агиног села и Бочца

Превентивни здравствени прегледи сутра, 26. октобра биће организовани у амбуланти породичне медицине у Агином селу, а 27. и 28. октобра за мјештане Бочца.

Сви прегледи у оквиру ове највеће акције Града, под слоганом „За твоје добро“ – су бесплатни и током ове и идуће године обухватиће сво становништво Бање Луке.

До сада је акција проведена у амбулантама у Мотикама, Чесми и Шарговцу, уз добар одзив и реакције становништва.

Како је предвиђено, акција обухвата више превентивних прегледа становника на неколико типичних најраширенијих обољења – кардиоваскуларних и малигних.

Дакле, суграђани на једном мјесту добију неколико специјалистичких намјенских прегледа, од лабораторијских услуга па до ултразвука, мамографије и других прегледа на типична обољења.

Идућег мјесеца, прегледи ће бити обављани у Драгочају, гдје ће екипе Дома здравља, с обзиром на велики број становника, радити 2,3, 9, 10, 16. и 17. новембра.

Под слоганом „За твоје добро“, од 6. октобра ове године, почела је реализација бесплатних превентивних прегледа на цијелој територији Бање Луке.

Циљ овог највећег пројекта је превенција и рано откривање болести, са посебним освртом на малигна обољења. Сви трошкове акције, која ће трајати годину дана, сносиће Град Бања Лука. Прегледи ће обухватати становништво од 18 до 70 година старости у свакој од мјесних заједница.