Све спремно за тродневни Фестивал цвијећа

Све је спремно за „Бањалучки фестивал цвијећа“, који ће бити одржан од 17. до 19. маја у Дому омладине. Отварање фестивала заказано је за сутра, 17. мај, у 13.30 часова, уз поздравне говоре и наступ ученика Музичке школе „Владо Милошевић“.

На овом првом фестивалу учествоваће 12 излагача, који у својој понуди имају велики избор цвијећа, биљака, садница, цвјетних аранжмана, опереме за хортикултуру, као и декоративни садни материјал.

-Прва два дана су изложбеног карактера, а трећи дан је замишљен као продајна изложба цвијећа, када ће сви посјетиоци имати прилику да купују по сниженим цијенама, али и да добију савјете стручњака, па и одређене поклоне – казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Како је навео, излагачи су већ ушли у простор Дома омладине, вриједно припремају своје просторе како би све било потпуно спремно за свечано отварање ове манифестације.

-Жељели смо да вратимо Фестивал цвијећа по узору на некадашњи који је био чувена манифестација посвећена цвијећу у региону. Ово је свакако добра прилика да се наш град промовише као град зеленила, а Фестивал је и додатни садржај како за наше суграђане тако и за туристе – нагласио је Билчар и позвао све да посјете Дом омладине од 17. до 19. маја гдје их очекује права цвјетна оаза.

Бањалучки фестивал цвијећа имаће и богат пратећи програм, а издвајамо школу аранжирања која ће бити одржана 17. и 18. маја, од 16 до 17 часова.

Подсјећамо да је у сусрет овом фестивалу и центар града добио „цвјетно рухо“, односно у централној градској пјешачкој зони постављене су велике жардињере, у којима је засађено сезонско цвијеће и стабло дуда падајуће форме.