Светосавске награде уручене и средњошколцима

Поводом школске славе – Светог Саве, најбољи ученици 17 градских средњих школа добили су од Града Бања Лука новчану награду у износу од по 200 КМ, поклон књигу „К’о лепи сан“, аутора Надежде Лазаревић-Ковачевић, те свитак са мапама српских просвјетитеља.

На свечаности, која је организована данас у Банском двору, награде најбољим средњошколцима уручио је градоначелник Игор Радојичић.

У свом обраћању, он је ученицима честитао школску славу и нагласио да Град Бања Лука, традиционално, поводом Светог Саве, награђује ученике бањалучких школа.

-Данас смо уручили награде најбољим средњошколцима. Ово је јединствена прилика да млади људи који су најбољи по успјеху и ваннаставним активностима нађу своје мјесо у медијима и да се на њих скрене пажња јавности. То су људи, који ће у будућим временима носити послове у овој земљи – казао је градоначелник Радојичић.

Вања Перић ученица Средњошколског центра „Гемит Апеирон“, казала је да јој награда значи много.

-То је доказ да се мој труд цијени. Бавим се црквеним појањем и у будућности планирам да наставим школовање, највјероватније, из области медицине – рекла је Вања.

Немања Јавор ученик Медицинске школе, рекао је да награда коју је данас добио за њега значи посебну част, која са собом носи и једну молбу – да настави путем Светосавља.

Награђени ученици средњих школа

Погледај