Сарадња са Београдом у школском спорту

Представници Града Бања Лука јуче су у Београду разговарали са предсједником Савеза за школски спорт Србије Жељком Танасковићем о могућности сарадње у области школског спорта.

-Бања Лука је у претходном периоду много уложила у школски спорт за који сматрамо да је изузетно важан, не само као база за професионално бављење спортом него и за здравље нације. Са Танасковићем смо разговарали на који начин можемо сарађивати у будућности, и на који начин ми у Бањој Луци можемо организовати неко значајније такмичење. Примљени смо на изузетан начин, добили смо заиста вриједне информације и у наредном периоду ћемо анализирати капацитете и могућности Бање Луке и сигуран сам да ћемо у блиској будућности реализовати неки значајан пројекат – рекао је начелник Одјељења за образовање, здравство, спорт и омладину Драган Бањац.

Представници Града посјетили су и Одбојкашки савез Србије, гдје их је примио генерални секретар Иван Кнежевић који се захвалио на гостопримству које је Бања Лука приредила одбојкашицама Србије прије одласка на Свјетско првенство у Јапан.

-Заиста смо одушевљени оним што смо доживјели у Бањој Луци. Знали смо да имамо много навијача у Републици Српској, али утакмица против Бугарске била је заиста доживљај и за нас и за наше одбојкашице. Ми смо из Републике Српске, преко Пала и Бање Луке отишли у Јапан и освојили златну медаљу. Сигуран сам да ово неће бити наш посљедњи долазак у Бању Луку, у плану су још неке утакмице и са мушким тимом, међутим, због згуснутог распореда то је најреалније да се реализује у току наредне године – рекао је Кнежевић.