Санација фонтане испред Народне скупштине

Грађевинске екипе започеле су ових дана санацију фонтане испред Народне скупштине Републике Српске, у намјери да овај објекат учине знатно репрезентативнијим, него што је то данас случај.

Како је речено из надлежног Одјељења за комуналне послове, планирана је обнова базена и дијела пратеће опреме ове фонтане изграђене још у вријеме градње некадашњег Дома ЈНА.

–Постојеће камене плоче, које отпадају већ годинама, биће замијењене специјалном врстом бетона који има већу отпорност на спољње утицаје, а и далеко љепше изгледа. Тај, нови материјал односно тзв. штампани бетон, већ је показао добре резултате на неколико сличних објеката, као што је, на примјер, фонтана код Медицинског факултета – наводе из ресорног одјељења.

За ове радове из градског буџета је издвојено око 40.000 КМ, а требало би да буду окончани за два мјесеца.

Од половине прошлог мјесеца, односно са доласком љепшег времена, у пуном капацитету су све фонтане на подручју града: Тргу Крајине, Тргу палих бораца, у градским парковима „Петар Кочић“ и „Младен Стојановић“, у Булевару цара Душана, код Народног позоришта РС, код Медицинског факултета, те фонтана на кружном току (Крајишких бригада – И.Г. Ковачића).