Sanacija tri spomenika, u planu novo obilježje u Drakuliću

U okviru ovogodišnjeg plana obnove i sanacije spomenika i spomen obilježja, uskoro će biti obnovljeni spomenici u Donjim Kolima, Krupi na Vrbasu i Bočcu.

Tender za ove radove, procijenjene ukupne vrijednosti oko 20.000 KM, raspisan je ovih dana.

Kako su naveli iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu – sanacija spomenika i spomen obilježja na području Donjih Kola, Krupe na Vrbasu i Bočacu, po okončanju postupka javne nabavke, biće urađena prema pribavljenom projektu sanacije navedenih spomenika.

-Pored ovoga, u toku je pribavljanje idejnog rješenja i projekta rekonstrukcije spomen kosturnice na Drakuliću– naveli su iz resornog odjeljenja.

Kada je riječ o gradnji spomenika, tokom godine može se očekivati podnošenje inicijativa za izgradnju spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata sa područja mjesnih zajednica Paprikovac, Gornja Piskavica i Srpske toplice.

Prošle godine, saniran je spomenik palim borcima NOR-a u centru grada,  te uređen pristupni plato spomeniku palim Krajišnicima na Banj brdu. Pored toga, sanirano je i spomen-obilježje palim borcima NOR-a u Potkozarju, kao i i spomenici poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata na Rakovačkim barama, u Stričićima i u Jagarama.

 Prošle godine saniran spomenik palim borcima NOR-a u centru grada (Foto arhiva)

Prošle godine saniran spomenik palim borcima NOR-a u centru grada (Foto arhiva)