Санација три споменика, у плану ново обиљежје у Дракулићу

У оквиру овогодишњег плана обнове и санације споменика и спомен обиљежја, ускоро ће бити обновљени споменици у Доњим Колима, Крупи на Врбасу и Бочцу.

Тендер за ове радове, процијењене укупне вриједности око 20.000 КМ, расписан је ових дана.

Како су навели из Одјељења за борачко-инвалидску заштиту – санација споменика и спомен обиљежја на подручју Доњих Кола, Крупе на Врбасу и Бочацу, по окончању поступка јавне набавке, биће урађена према прибављеном пројекту санације наведених споменика.

-Поред овога, у току је прибављање идејног рјешења и пројекта реконструкције спомен костурнице на Дракулићу– навели су из ресорног одјељења.

Када је ријеч о градњи споменика, током године може се очекивати подношење иницијатива за изградњу спомен обиљежја погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата са подручја мјесних заједница Паприковац, Горња Пискавица и Српске топлице.

Прошле године, саниран је споменик палим борцима НОР-а у центру града,  те уређен приступни плато споменику палим Крајишницима на Бањ брду. Поред тога, санирано је и спомен-обиљежје палим борцима НОР-а у Поткозарју, као и и споменици погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата на Раковачким барама, у Стричићима и у Јагарама.

 Прошле године саниран споменик палим борцима НОР-а у центру града (Фото архива)

Прошле године саниран споменик палим борцима НОР-а у центру града (Фото архива)