Редизајнирана интернет страница Града

Нова, редизајнирана верзија интернет странице Града Бања Лука (www.banjaluka.rs.ba) званично је пуштена у функцију.

На новом градском сајту, посјетиоци ће и даље моћи наћи садржајне информације о свим активностима и сервисима градске администрације, али и о значајнијим дешавањима на подручју града.

Нови портал Града Бања Лука у садржајном смислу је пресложен, визуелно редизајниран, а све у намјери да се, уз свакодневну објаву информација, грађанима на лакши и једноставнији начин учине доступним сви документи, одлуке, позиви и услуге градске администрације.

Зато су већ на насловној страни, на истакнутији начин, доступни актуелни буџет и програми из комуналне и области саобраћајне инфраструктуре, сви актуелни јавни позиви из Градске управе и друга битна обавјештења, као и Службени гласници чија се база, коју чине сви службени гласници донесени уназад 15 година, може лако претражити.

На сајту се налази и електронски регистар свих услуга које пружа Градска управа, а за суграђане су на почетној страници новог портала издвојене и оне услуге које су најтраженије.

И на новој веб страници водило се рачуна о двосмјерној комуникацији са грађанима и њиховом интензивнијем укључивању у рад Градске управе. И даље кроз Рубрику „Ви питате“, посјетиоцима је омогућено да кроз једноставан формулар упуте питање градској администрацији, а у врло кратком року и да добију одговор на и-мејл адресу.

С обзиром на досадашње искуство, дио садржаја из рубрика орагнизационих јединица Градске управе, сада је смјештен у рубрике Грађани, Привреда и Најтраженије услуге, чиме је постигнута боља прилагођеност потребама крајњих корисника сајта.

Уз савремен дизајн, нова верзија портала, боље је прилагођена и за приказ на мобилним уређајима.