Растерећење саобраћаја: Нови спој Лауша и Паприковца до краја овог мјесеца

Нова саобраћајница између Лауша и Паприковца, преко некадашњег „Воћњака“, биће завршена и пуштена у саобраћај крајем овог мјесеца, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Радови на изградњи тзв. „Паралеле“, од виталног значаја за смањење гужви у овом дијелу града, улазе у завршну фазу, а тренутно се ради на уклапању новог пута са постојећим улицама на Паприковцу и Лаушу.

  • Ради се на уклапању нове саобраћајнице са раскрсницом Вида Симурџића и Санском улицом на Лаушу и на другом крају са Улицом Јована Рашковића на Паприковцу гдје ће бити ускоро изграђен и кружни ток – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

За изградњу новог споја Лауша и Паприковца издвојено је 2,7 милиона КМ, а саобраћајница је дуга 800 метара, укључујући и вијадукт од 80 метара. Уз саобраћајницу, изграђена је и комплетна комунална инфраструктура с обзиром на на то да ће локацији запуштеног воћњака нићи ново градско насеље.

Услови за изградњу ове саобраћајнице створени су након што се Град, послије вишегодишњег судског спора, уписао у земљишне књиге као власник некадашњег „Воћњака“, а средства за изградњу обезбједила је Влада РС.