Расписан јавни позив за пројекте мјесних заједница

Град Бања Лука је расписао јавни позив за додјелу средстава за подршку пројектима мјесних заједница на уређењу простора, соапштено је из Одјељења за општу управу.

Како наводе из овог одјељења, за пројекте у мјесним заједницама, ове године је предвиђено 171.000 марака, што је за 20.000 више него претходне године.

  • Ријеч је о пројектима који се односе на рјешавање мањих инфраструктурних радова на подручју мјесне заједнице каио што су спољашње и унутрашње уређење објеката мјесних заједница, уређење дворишта мјесних заједница, као и уређење значајних објеката и околине тих објеката на подручју мјесне заједнице – каже Сања Павловић, начелник Одјељења за општу управу.

Она додаје да ће максималан износ по појединачном пројекту бити 3.000 КМ, што је више за 500 марака, у односу на претходне године. Према ријечима Сање Павловић, прошле године реализоване су бројне активности по мјесним заједницама у оквиру овог пројекта, као што су набавка рачунарске опреме, санација просторија мјесних заједница, уређење дворшта, санација ограда око школа и слично.

  • Мањим пројектима уређења простора и набавке потребне опреме у бањалучким мјесним заједницама, настоји се у свакој од 57 бањалучких мјесних заједница ријешити понеки проблем. Све активности у оквиру пројекта предлажи сами мјештани, односно њихови представници у савјетима мјесних заједница – рекла је Сања Павловић.

Право учешћа на јавном позиву имају сви савјети мјесних заједница са подручја града Бање Луке, а сваки савјет мјесне заједнице има право да предложи највише два пројекта.

Пријаве, са свом потребном документацијом, подносе се на прописаном обрасцу на протокол Градске управе (канцеларија број 14).

Конкурс је отворен до 14. фебруара 2020. године, а све детаље конкура можете погледати ОВДЈЕ.

 

 

 

 Фото: архива

Фото: архива