Расписан јавни позив за градске обвезнице

Град Бања Лука објавио је данас јавни позив за упис и уплату обвезница из треће емисије, којим намјерава финансирати бројне јавне пројекте, попут градње више нових вртића, паркова, спортских дворана и путева.

Позив је упућен свим домаћим и страним физичким и правним лицима, а емисија обвезница износи 12 милиона КМ.

И поред пада јавних прихода као посљедице епидемиолошке ситуације, Град је одлучио да не зауставља капиталне инвестиције због чега је донесена одлука о емисији обвезница за њихово финансирање.

Уз помоћ обвезница, требало би да буду финансирани сљедећи пројекти: изградња вртића „Колибри“– II фаза, набавка опреме за дјечије вртиће („Јежева кућица“, „Колибри“, у насељу Петрићевац и у насељу Куљани), изградња и набавка опреме за спортску дворану на Старчевици, изградња спортске дворане на Лаушу – I фаза, изградња парка у насељу Симе Матавуља, изградња фудбалског игралишта са вјештачком травом код тржног центра „Делта планет“ – II фаза, реконструкција спортских терена, изградња друштвеног дома у Горњој Пискавици,  изградња вреловода у Ади, наставак изградње моста у Српским топлицама, изградња Шарговачке улице – II фаза, изградња саобраћајнице у Пријечанима, продужетак саобраћајнице „Паралела“ до Санске улице, инвестиционо одржавање, реконструкција и модернизација саобраћајница, прибављање земљишта за изградњу саобраћајница и јавних саобраћајних површина, изградња инфраструктуре у пословној зони „Рамићи“ и информатичко опремање Градске управе.

Према јавном позиву, укупна номинална вриједност обвезница износи 12.000.000 КМ, са каматом од 4 одсто годишње и роком доспијећа десет година. Број обвезница које се емитују је 120.000, номиналне вриједности по обвезници 100 КМ.

Почетак уписа и уплате обвезница је 3. јул 2020. године и овај процес траје осам дана.

Све детаље можете погледати у јавном позиву и јединственом проспекту, које можете преузети у наставку:

Јавни позив

Јединствени проспект