Расписан тендер: Избор извођача за градњу Зеленог моста

Расписан је тендер за избор фирме која ће бити задужена за изградњу новог Зеленог моста преко ријеке Врбас, са приступном саобраћајницом у Улици Гаврила Принципа и реконструкцијом Улице Бранка Мораче до споја са Козарском улицом. Процијењена вриједност радова, који ће бити финансирани обвезницама, је око 2,4 милиона КМ.

Према тендерској документацији, извођач радова ће имати рок од пет мјесеци да заврши овај посао.

– Један од услова тендера јесте и тај да то буде компанија која има искуства у реализацији оваквих пројеката и да може доказати да је изградила мост у најмањој вриједности до два милиона КМ – казали су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Очекују да би, под оптималним условима, односно уколико не буде жалби и отезања тендерских процедура, радови на мосту могли започети у јуну, а да до краја године буде успјешно и реализован један од овогодишњих приоритета градских власти.

Нови мост, који ће спојити насеља Обилићево и Кочићев вијенац, биће дужине 80 метара и ширине 14 метара. Требало би да замијени постојећу конструкцију која је, због дотрајалости, прошле године затворена за саобраћај моторних возила.

Имаће двије саобраћајне траке, а предвиђене су и обостране пјешачке и бициклистичке траке, као и видиковац и модерна расвјета.

– Нови мост је дио једног великог пројекта изградње саобраћајног прстена око града и сигурно је да ће по изградњи значајно допринијети саобраћајном растерећењу у граду – закључили су из одјељења.