Ранији почетак кошења травнатих површина

Упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији, планирано кошење и одржавање травнатих површина почело је у суботу у неколико дијелова града, саопштено је из Одјељења за комуналне послове. И поред тренутне ситуације са корона вирусом, надлежне службе настављају са радом како би грађанима обезбиједили чист и уредан град.

  • Хигијена у граду мора бити на највишем нивоу, без обзира на тешку ситуацију у којој се налазимо. Због топлијег времена током зиме и виших температура, процес вегетације је почео раније и већ сада у граду на неколико мјеста постоје критичне локације, због чега су надлежне службе нешто раније него обично изашле на терен и почеле са кошењем. Уз кошење травнатих површина, орезиваће се и уклањати шибље, сува стабла и грање – рекао је Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове.

Како је навео, најприје ће се приступити кошењу траве код кружног тока на Лаушу, затим у Булевару цара Душана, око Тржнице и Ферхадије, те на травнатим површине дуж Булевара војводе Степе Степановића и у Борику.

  • О локацијама кошења благовремено ћемо обавијестити грађане, а кошење ћемо обављати у складу са временским приликама, јер нас у наредних неколико дана очекује хладније вријеме са падавинама – истакао је Билчар.