Radojičić na obilježavanju krsne slave Bijeljine

Gradonačelnik Igor Radojičić, prisustvovao je danas u Bijeljini obilježavanju krsne slave tog grada – Svetog Pantelejmona.

On je građanima Bijeljine prenio najbolje želje svih građana Banje Luke u ovom slavskom danu, te istakao da je potpuno prirodno da sarađuju dva najveća grada u Republici Srpskoj.

-Razmjenjujemo iskustva, povremeno se srećemo, uvijek se ima šta dobro naučiti i čuti kako ko rješava probleme u jednom i u drugom gradu. To je dobro za Republiku Srpsku i naše građane – naveo je Radojičić, koji je prisustvovao ceremoniji lomljenja slavskog kolača povodom slave Bijeljine.

Inače, Sveti Pantelejmon – slava Bijeljine svečano je danas obilježena lomljenjem slavskog kolača na platou ispred Gradske uprave, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je brojnim gostima na slavi grada koji su došli iz bratskih i prijateljskih gradova iz Srbije i zemlja regiona, posebno ističuću prijateljske gradove Novi Sad i Banju Luku.

Čestitajući slavu, on je sugrađanima poželio sreću, mir i radost.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je novinarima da su Bijeljina i Novi Sad uvijek prijatelji, u dobru i kada nisu baš lake okolnosti, a čestitajući slavu poželio je ovom gradu dalji prosperitet.

Lomljenju slavskog kolača prethodila je liturgija u Crkvi Svetog Đorđa i litija gradskim ulicama.