Радојичић на обиљежавању крсне славе Бијељине

Градоначелник Игор Радојичић, присуствовао је данас у Бијељини обиљежавању крсне славе тог града – Светог Пантелејмона.

Он је грађанима Бијељине пренио најбоље жеље свих грађана Бање Луке у овом славском дану, те истакао да је потпуно природно да сарађују два највећа града у Републици Српској.

-Размјењујемо искуства, повремено се срећемо, увијек се има шта добро научити и чути како ко рјешава проблеме у једном и у другом граду. То је добро за Републику Српску и наше грађане – навео је Радојичић, који је присуствовао церемонији ломљења славског колача поводом славе Бијељине.

Иначе, Свети Пантелејмон – слава Бијељине свечано је данас обиљежена ломљењем славског колача на платоу испред Градске управе, уз благослов Нјеговог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је бројним гостима на слави града који су дошли из братских и пријатељских градова из Србије и земља региона, посебно истичућу пријатељске градове Нови Сад и Бању Луку.

Честитајући славу, он је суграђанима пожелио срећу, мир и радост.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је новинарима да су Бијељина и Нови Сад увијек пријатељи, у добру и када нису баш лаке околности, а честитајући славу пожелио је овом граду даљи просперитет.

Ломљењу славског колача претходила је литургија у Цркви Светог Ђорђа и литија градским улицама.