Radojičić uputio saučešće povodom smrti Livnea

Gradonačelnik Igor Radoičić uputio je telegram saučešća porodici preminulog senatora Republike Srpske, predsjednika Jevrejskog kulturnog centra i dugogodišnjeg specijalnog predstavnika i šefa Privrednog predstavništa Republike Srpske u Izraelu Arija Livnea, istakavši da je njegov odlazak nenadoknadiv gubitak za Grad Banju Luku, ali i cijelu Republiku Srpsku.

U telegramu je, između ostalog, navedeno:
„Arijevim odlaskom vi ste izgubili supruga i oca, a naš grad uglednog i poštovanog sugrađanina i počasnog građanina. Pamtićemo ga kao čovjeka velikog srca, vrijednog svakog poštovanja, zbog njegovog ogromnog doprinosa afirmaciji našeg grada i povezivanju naša dva naroda zbližena sličnim sudbinama, vrijednostima i senzibilitetima.
Kao veliki dobrotvor, Arije je pomagao i odazivao se na svaki poziv za pomoć i podršku akcijama koje su organizovali kako Grad, tako i Republika, jer, kako je govorio, „uvijek se osjećao i kao Jevrej i kao Srbin“.
Pamtićemo ga kao čovjeka, koji je više od dvije decenije štitio interese našeg naroda na unutrašnjem i međunarodnom planu.
Vama, njegovim najbližim, ostaju neizbrisive porodične uspomene, a nama, njegovim sugrađanima, sjećanje na njegova djela, dostojna svakog divljenja.“