Радојичић упутио саучешће поводом смрти Ливнеа

Градоначелник Игор Радоичић упутио је телеграм саучешћа породици преминулог сенатора Републике Српске, предсједника Јеврејског културног центра и дугогодишњег специјалног представника и шефа Привредног представништа Републике Српске у Израелу Арија Ливнеа, истакавши да је његов одлазак ненадокнадив губитак за Град Бању Луку, али и цијелу Републику Српску.

У телеграму је, између осталог, наведено:
„Аријевим одласком ви сте изгубили супруга и оца, а наш град угледног и поштованог суграђанина и почасног грађанина. Памтићемо га као човјека великог срца, вриједног сваког поштовања, због његовог огромног доприноса афирмацији нашег града и повезивању наша два народа зближена сличним судбинама, вриједностима и сензибилитетима.
Као велики добротвор, Арије је помагао и одазивао се на сваки позив за помоћ и подршку акцијама које су организовали како Град, тако и Република, јер, како је говорио, „увијек се осјећао и као Јевреј и као Србин“.
Памтићемо га као човјека, који је више од двије деценије штитио интересе нашег народа на унутрашњем и међународном плану.
Вама, његовим најближим, остају неизбрисиве породичне успомене, а нама, његовим суграђанима, сјећање на његова дјела, достојна сваког дивљења.“