Радојичић: Морамо сачувати радна мјеста, настављамо све јавне радове

Како би се и у доба тешке епидемиолошке кризе сачувала радна мјеста у реалном сектору, данас су у Шарговцу отворени радови на изградњи нове дионице централне саобраћајнице кроз ово насеља, у оквиру пројекта вриједног 1,1 милиона КМ. Ради о новој дионици Шарговачке улице, у дужини од око 900 метара, са свом пратећом инфраструктуром, укључујући и нову канализацију. Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао градилиште, нагласио је да се ради о густо насељеном крају у којем је, због старе и уске саобраћајнице, била угрожена безбједност грађана.

  • Од изузетне важности је да се у кризним временима наставе јавни радови, јер ако не буде радила привреда, укључујући и грађевинарство, онда ћемо имати још веће економске проблеме. Другим ријечима, фирме које раде од тога могу да исплате плате – рекао је Радојичић и додао да ће, без обзира на актуелну кризу, Град у овој години настојати да одржи све планиране инвестиције, у износу од преко 30 милиона КМ.

Према пројекту, саобраћајница ће бити изграђена у пуном профилу, са коловозом ширине шест метара, обостраним тротоарима, оборинском и фекалном канализацијом те јавном расвјетом.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, казао је да је, код реализације овог пројекта, од изузетне важности сарадња са мјештанима, пошто се рјешавање имовинско-правних односа одвија упоредо са градњом саобраћајнице.

  • У припреми пројекта смо одржали састанак са свим мјештанима чије се куће и имања налазе уз саму трасу саобраћајнице, јер, упоредо са реализацијом овог пројекта, радимо и на рјешавању имовинско-правних односа. Имамо веома позитивно искуство у из прве фаза радова и нема разлога да тако не буде и сада када смо започели другу фазу – навео је Сандић.

Предсједник Савјета МЗ Шарговац Рајко Радаковић, пренио је да су мјештани изузетно задовољни због модернизације ове саобраћајнице, истичући да, захваљући новој инфраструктуре, Шарговац постаје угодно мјесто за живот.

Извођач радова је „Грађење Ђурић“ а вриједност инвестиције је око 1.100.000 КМ, док је рок за завршетак радова нешто више од пет мјесеци. Прошле године, урађена је прва фаза овог пројекта, такође у дужини од око 900 метара, за шта је из републичког буџета издвојено милион КМ. Ове године, пројекат се наставља изградњом нове дионице, која ће бити финансирана из градског буџета.