Радојичић: Двије трећине грађана подржава активности Градске управе

Рад градоначелника Игора Радојичића позитивно је оцијенило 71 одсто Бањалучана, док двије трећине наших суграђана, такође, подржава промјене у граду које се дешавају у посљедње двије године, показало је истраживање јавног мњења, проведено у поводу двогодишњице рада актуелне градске администрације.

Истраживање је провела београдска агенција „Стата РС“, а анкетирано је 963 пунољетних Бањалучана. Истраживање је проведено у периоду од 28. јула до 5. августа ове године.

Према резултатима овог истраживања, које је данас представио градоначелник Радојичић, најбоље оцјене грађани су дали промјенама у саобраћајној инфраструктури.

-Чак 21 одсто сматра да је изградња кружних токова најпозитивнија видљива промјена, а високе оцјене анкетираних добила је и акција изградња дјечијих игралишта у којој је до сада изграђено 19 игралишта, а до краја године се очекују још два – рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, асфалтирање и обнављање саобраћајница, организација бројних манифестација и изградња „Еко топлане“ такође су добиле значајну подршку испитаних грађана.

Осврћући се на период од преузимања мандата, Радојичић је нагласио да су протекле двије године биле „бурне и интензивне године“ у којима су реализовани бројни пројекти.

– Од 88 циљева у програму „Бања Лука 2025. година“ који смо усвојили почетком мандата, реализовано је тачно четвртина, односно 22. Још 39 се налази у различитим фазама реализације. Дакле, укупно је реализовано или је у фази релизације 69 одсто десетогодишњег програма – казао је Радојичић.

Како је нагласио, на почетку мандата пред Градску управу је постављено 36 пројектних задатака из различитих области, од којих је у прве двије године њих 11 завршено, при крају реализације је пет а још 17 је у различитим  фазама.

Радојичић је нагласио да је дугорочна визија Бање Луке као модерног, трансформисаног и развијеног града, односно регионалног центра у који се долази и туристички, али и да се инвестира.

-Цијеним да је Градска управа у протекле двије године урадила веома много на трансформацији града, односно да смо реализовали већину планираних циљева. Наравно, реални живот сваки дан доноси нове задатке и приоритете, а настојимо да и са те стране оперативно реагујемо на оно што грађани траже од нас- закључио је он.