Радосавска: Стигла вода са Црног врела

Градоначелник Игор Радојичић заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић посјетио је данас село Радосавску, гдје је пуштен у рад нови водовод за ово село, у оквиру великог пројекта водоснабдијевања „Вода 1“.

– У Радосавксу је стигла вода са Црног врела. Више од девет километара водовода са резервоара на Ђурића главици, стигло је до Радосавске и сада се ради секундарна мрежа дужине преко шест километара – казао је Радојичић.

Ово је велика инвестиција, како је навео, за око 150 домаћинстава који би требало да добију стабилно снабдијевање водом.

-Када се сумира улагање у примарну и секундарну водоводну мрежу, то је улагање од 1,3 милиона КМ. Рјешавањем питања водоснабдијевања мјештани ће овдје имати одличне услове за живот – нагласио је Радојичић.

На овом простору, како је најавио, наставиће се реализација пројеката из „Воде 2 и 3“, гдје предстоје радови у засеоку Благојевићи и дијелу Славићке.

-Тако да ће читав овај крај од Пискавице, Радосавске , Славићке и Борковића имати уредно снабдијевање водом – закључио је Радојичић.

Предсједница Цвијановић је истакла да јој је задовољство што може данас да подијели радост са мјештанима због реализације значајног пројекта.

Ово је, како је истакла, још један успјешно ријешен пројекат градоначелника Радојичића и његовог тима.

-Остаје подршка републичких институција за све оно што намјеравају да раде и што је пројектовано у оквиру стратешких пројеката града. Задовољство је још веће јер је градоначелник успио да ријеши и ова важна инфраструктурна питања упркос ситуацији изазваној корона вирусом – казала је предсједница Цвијановић.

Саша Касаловић мјештанин Радосавске, захвалио је градоначелнику на рјешавању питања водоснабдијевања, истичући да је ово за њих историјски догађај.