Радови при крају: Ускоро два нова вртића у Обилићеву и Росуљама

Два нова вртића у Обилићеву и Росуљама најесен ће отворити врата за пријем малишана, у оквиру планова за проширење вртићких капацитета и повећање доступности предшколског образовања за што већи број најмлађих.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, каже да су грађевински радови у новим вртићима у Улици Марка Краљевића (Обилићево) и Краља Петра II (Росуље) ових дана успјешно завршени и да у наредним данима почиње унутрашње опремање будућих забавишта.

Он је подсјетио да се се ради о некадашњим пословним просторима у власништву Града који су пренамјењени за потребе смјештаја најмлађих. Према његовим ријечима, вртић у Росуљама реновиран је захваљујући донацији Удружења осигуравајућих кућа РС од 70.000 КМ, док је за пренемјену некадашњег драгстора у Обилићеву Град издвојио више од 144.000 КМ.

-Очекујемо да ће и унутрашње опремање, који се такође финансира из градског буџета, бити завршено за мјесец дана, тако да би оба будућа вртића већ најесен требала бити спремна за пријем дјеце – рекао је Билчар.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић, каже да ће овим пројектом бити обезбјеђен смјештај за око 75 малишана. Она напомиње да би, поред ова два вртића, ове године требали услиједити радови и на проширењу вртића „Бубамара“, такође у Обилићеву, те отварању новог забавишта на Старчевици (Улица I Крајишке бригаде).

-Сви ови ови пројекти говоре о томе да градска администрација, сходно буџетским могућностима, активно и конкретно ради на рјешавању вишедецијнског проблема са дугим листама чекања с циљем да се дјеци на подручју цијелог града омогући адекватно предшколско образовање – казала је она.

Она је напоменула да ће у новом вртићу у Росуљама бити омогућен смјештај за једну групу од 25 малишана, док ће у Обилићеву бити створен простор за пријем двије групе од укупно 48 малишана.

Истовремено, из Центра најављују да ће у периоду од 1. до 15. августа бити отворен јавни конкурс за пријем дјеце у вртиће. Конкурс ће бити објављен на веб страници Градске управе и Центра.