Радови напредују, још један апел грађанима за разумијевање

Јавно предузеће „Путеви РС“ апеловало је данас на возаче у Бањој Луци да имају разумијевања за гужве у саобраћају, које су настале уназад неколико дана због убрзане динамике радова на изградњи кружног тока на Ребровцу и спајању Источног транзита.

У предузећу „Путеви РС“, које је инвеститор ових пројеката, кажу да ће наредних дана, у оквиру изградње кружног тока на Ребровцу, изводити радове на формирању унутрашњег круга кружног тока, стругању постојећег асфалта и формирању нове коловозне конструкције, те уређењу терена и инсталирању нове саобраћајне сигнализације.

– Свјесни смо је да је саобраћај због радова отежан и успорен, али и овог пута молимо возаче и грађане да имају разумијевања због успореног саобраћаја, те да градилиштем пролазе опрезно и у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом – саопштено је из „Путева РС“.

По окончању радова, саобраћај на ове двије дионице требало би да буде значајно убразан.

Помеути пројекти су међу највећим овогодишњим инвестицијама у саобраћајну мрежу на подручју града, с тим да се једна од њих – текуће спајање Источног транзита – у овој години наставља изградњом наставка овог пута, на правцу од Крфске улице до стадиона ФК Напријед. Ради се о пројекту који је настављен послије више од 30 година од обуставе посљедњих радова на тој дионици.