Ради безбједности пјешака: Постављају „трептаче“ на новој дионици Источног транзита

На новоизграђеној дионици Источног транзита у Обилићеву у неколико наредних дана биће постављена додатна саобраћајна сигнализација, у настојању да се повећа безбједност пјешака, а посебно школараца, који похађају оближњу Основну школу „Петар Петровић Његош“, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Према њиховој најави, на пјешачком прелазу биће постављена додатна сигнализација која би требала да утиче на возаче да обрате посебну пажњу на пјешаке, а посебно основце који у великом броју користе овај прелаз на путу до школе.

  • Од почетка школске године, уочено је да постоји потенцијални безбједносни ризик на овој дионици због чега смо, као први корак, одлучили да поставимо додатну визуелну сигнализацију, односно флуоросцентне табле са лед трептачима која ће опомињати возаче да смање брзину у близини прелаза. Поред тога, максимална брзина на прилазу пјешачког прелаза биће смањена на 40 километара на час – навели су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Истовремено, надлежне службе су о потенцијалним ризицима за пјешаке на овој дионици обавијестили и Полицијску станицу за безбједност саобраћаја, са захтјевом да се појача присуство саобраћајаца на овој локацији.

  • Надамо се да ће ове мјере бити довољне да безбједоносни ризик за пјешак буде знатно смањен. У наредном периоду, пратићемо да ли су ове мјере получиле очекиване ефекте, а ако то не буде случај, на овој локацији ће бити постављен семафор са тастером за пјешаке – навели су из ресорног одјељења.