Пуштена нова расвјета на Паприковцу

Око пола километра нове расвјете на Паприковцу, од синоћ је у функцији. Освијетљен је спој улица Јована Рашковића и Љевчанске.

Већ сљедеће седмице нову расвјету добиће и мјештани Љубачева, те Универзитетски кампус гдје се тренутно изводе ови радови.

Ријеч је о наставку градње расвјете у укупној дужини од око пет километара, која ће у овом пакету обухватити више локација на ширем подручју града.

Како су потврдили у Одјељењу за комуналне послове, слиједе и радови у улицама: Београдска, Краља Александра I Карађорђевића, Деспота Стефана Лазаревића, Симе Милић Јоргић, те на подручју Бронзаног мајдана.

-За овај посао још љетос смо покренули јавну набавку и послије више неуспјешних покушаја избора извођача радова, сада смо успјешно окончали тај поступак и кренула је реализација на терену – појаснили су из ресорног одјељења.

Када је ријеч о градњи расвјете планиране овогодишњим програмима, навели су да је укупно планирано 150.000 КМ, што ће бити искориштено за ново освјетљење дијела више улица и насеља како на урбаном тако и на сеоском подручју.

Истичу да је у току и велики пројекат замјене постојеће градске расвјете ЛЕД свјетиљкама, који је започео јесенас и обухвата замјену 1.537 свјетиљки у 45 улица на подручју МЗ: Центар, Старчевица, Обилићево, Ада и Дебељаци, гдје је прошлог викенда пуштена у функцију нова расвјета.

Овај заједнички пројекат са УНДП-ом биће настављен и током ове године, када ће бити замијењено још 1.500 свјетиљки у насељима: Врбања, Чесма, те Лазарево I и II.