„Прољеће у Бањалуци“: Припремљено више од 100 атрактивних садржаја

Више од стотину атрактивних садржаја припремљено је за програм манифестације „Прољеће у Бањалуци“, у настојању да се у град на Врбасу привуче што већи број посјетилаца и туриста, изјавио је градонаначелник Игор Радојичић.

Послије данашње сједнице Организационог одбора „Прољећа у Бањалуци“, Радојичић је пренио да овогодишња манифестација обухвата период од 8. априла до 15. јуна, те нагласио да су припремљени изузетни атрактивни садржаји.

– Циљ је да се у том периоду повећа број догађаја, да град живи, да наши грађани имају више садржаја у понуди и да нам долазе гости и туристи, у вријеме кад је наш град најљепши – рекао је Радојичић, представљајући програм овогодишње манифестације.

Он је нагласио да је једна од важних новина овогодишње манифестације и то што ће у Бањалуку, по први пут, чарттер летом долазити туристи из Београда, и то у организованим видекнд турама по изузетно примамљивим цијенама. Према његовим ријечима, од 12. априла, заједно са компанијом „Контики“, организују су викенд чартер летови за Бањалуку из Београда, гдје се гостима нуди викенд у Бањалуци, уз обилазак туристичких и културних садржаја. Ове, викенд туре доводиће, између осталог, и госте на све популарнији „Ћевап фест“, који ће бити одржан у периоду од 31. маја до 2. јуна, и полумаратонске трке.

– Поред тога, већ је уговорен низ концерата познатих музичара као што су Здравко Чолић, Жељко Самарџић, Никола Роквић, Кемал Гекић, Саша Матић, Мерима Његомир, „Оне три“ те неколико џез концерата. Издвојио бих, такође, и други фестивал цвијећа те неколико манифестација за младе, као што су, напримјер, дигитална конференција „Конверзија“, али и прва конференција ди-џејева – рекао је Радојичић.

Усусрет овој манифестацији, Радојичић је најавио да ће изглед нашег града бити обогаћен и са неколико, јако занимљивих интервенција у простору, која, између осталог, укључује и један програм који се односи на обогаћивање садржаја изгледа Гоподске улице.

– Биће ту и неколико малих интеревенција у простору, различитих садржаја и инсталација на више локација у граду, од Трга Крајине гдје би требало да буде „Башта сљезове боје“ па све до инсталација на појединим зелених површинама у граду. Поред тога, још једна новина везана је за 9. мај, Дан побједе над фашизмом, кад ће бити организован један велики догађај на отвореном – најавио је Радојичић.