„Прољеће у Бањалуци“: Отварање „Женске собе“ у понедјељак увече

У Музеју савремене умјетности у Бањој Луци, у понедјељак увече, биће отворена „Женска соба“ – пројекат који заједнички реализују умјетничка платформа „Простор“ и МСУ РС, као дио пратећег програма изложбе „Перцепције: Цвијет је најљепши кад је неубран“.

Пројекат „Женска соба“ има за циљ да удружи умјетнице и жене из креативног сектора те младе лидерке свога доба у један простор, у овом случају метафорично приказан кроз простор женске собе која ће бити постављена у МСУРС.

У овом простору ће свака од учесница имати прилику да покаже свој рад те да кроз неколико панела говори о позицији жене, њеног постојања, дјеловања али и идентитета, са посебним освртом на изложбу „Перцепције: Цвијет је најљепши кад је неубран“ те културолошким разликама Велике Британије и Босне и Херцеговине.

– Биће одржана четири панела те догађаји поводом отварања и затварања „Женске собе“. Свака од вечери носи специфичан назив у складу са темом разговора, а њих је именовала умјетница Сандра Дукић користећи аутентичне и шаљиве народне пословице – најављено је из Музеја савремене умјетности РС

Пројекат „Женска соба“ трајаће до 25. априла и налази се у програму „Прољеће у Бањалуци“.