Подршка породицама дјеце са сметњама у развоју са руралног подручја

Центар за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама „Дајте нам шансу-Звјездице“ реализује пројекат „Снажна породица-сретно дијете!“, који се односи првенствено на подршку цијелој породици дјетета са сметњама у развоју, а које живе у руралном подручју на територији града.

У оквиру овог пројекта, који се реализује уз подршку Града – данас је у друштвеном дому у Бронзаном мајдану одржана групна креативна радионица и састанак са родитељима.

Данашњим активностима присуствовала је и начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић.

Како су казали из удружења, до сада су реализовани индивидуални дефектолошки третмани за дјецу са сметњама у развоју, урађена је припрема за радионице, а родитељи су упознати са правима која имају њихова дјеца.

– Кроз пројекат, дјеца са сметњама у развоју, а која живе у Борнзаном мајдану, имају индивидуалне дефектолошке и логопедске третмане, што им посебно значи, јер тамошња основна школа нема ни дефектолога ни логопеда, који би дјеци са сметњама пружио подршку у раду и учењу. Поред индивидуалних третмана, организоване су и инклузивне групне радионице, гдје радимо са типичном дјецом на сензибилизацији и прихватању вршњака са сметњама у развоју. Такође, за родитеље дјеце са сметњама у развоју организована је и подршка психолога, како кроз групни рад, тако и индивидуални третмани – навели су из овог удружења.