Пријем поводом 60 година ОШ „Иво Андрић“

Поводом обиљежавања 60. годишњице постојања и рада бањалучке Основне школе „Иво Андрић“, градоначелник Игор Радојичић данас je приредио пријем за представнике ове школе и њихове госте који су стигли на прославу јубилеја.

Радојичић је нагласио да је школа „Иво Андрић“, којa је прије рата носила назив „Браћа Павлић“, у протеклих шест деценија остварила велике резултате и да је из њихових клупа потекао велики број ученика, који су се, у годинама иза нас, остварили у многим областима.

– Из те школе је изашло много људи који су остварили завидне каријере у различитим областима живота и који су познати широм свијета. Ученици ове школе су побјеђивали у свим врстама школских такмичења, а ова школа је, између осталог, својевремено имала изванредну школу рукомета која је била база сјајних рукометних генерација нашег Борца. Вјерујем да ће се данас многи Бањалучани са радошћу сјетити времена када су били ученици ове школе – рекао је Радојичић.

Директорица школе Жељка Опачић, нагласила је да ОШ „Иво Андрић“ током ове седмице обиљежава јубилеј који су назвали „Мостови пријатељства“.

– За потребе обиљежавања нашег јубилеја израдили смо и монографију школе која ће бити промовисана на вечерашњој свечаној академији у Народном позоришту РС. Очекујемо да ће са нама бити пријатљи из Београда, Новог Сада и Крања, а у програму ће учествовати и бројни бивши ученици наше школе. Такође, данас смо организовали и међународни рукометни турнир који се игра у спортској дворани универзитетског кампуса – изјавила је Жељка Опачић.

Ову школу данас похађа 984 ученика, а кроз шест деценија постојања кроз њихове клупе прошло је више од 13.000 ученика и око 7.000 учитеља и наставника.