Пријем за чланове Стонотениског клуба инвалида „Врбас“

Предсједник Скупштине града Зоран Талић разговарао је данас са представницима Стонотениског клуба инвалида „Врбас“ о могућностима подршке и развоја овог спорта у граду на Врбасу.

Овај клуб, који се прошле године окитио са готово 50 медаља и 20 пехара, има за главни циљ изградњу стонотениске сале са смјештајним капацитетима, која би, уз њихов пут кроз европска такмичења, увелико помогла да спортисти ових категорија имају још боље услове, и то, како кажу, у складу са резултатима које остварују како на домаћем терену, тако и у иностранству.

– Социјализација ових спортиста је изузетно важна. У „Врбасу“ су им дали одличну шансу да направе значајан искорак и остваре одличне резулате на које можемо сви бити врло поносни. Они су показали велику снагу, ентузијазам и вољу да раде и зато резултати нису изостали. Простор за сарадњу постоји и надам се да ће пројекти јавно-приватног партнераства када су у питању спортски колективи заживјети – рекао је Зоран Талић.

Тренер СТКИ „Врбас“ Јовица Шормаз је казао да им је циљ да Бања Лука добије стонотениску салу, коју би могли користити и неки други спортисти, а која би била самоодржива, да се убрза развој спортског туризма, као и да у „Врбасу“ раде на томе да имају првог олимпијца.

Он је истакао да је посебно поносан на резултате чланова клуба као и на то и што ће „Врбас“ представљати БиХ у Европској хендикеп лиги, а овај клуб једини на просторима Балкана има медаље у свим инвалидним групацијама.