Пријем за спортске таленте

Градоначелник Игор Радојичић организовао је данас пријем за младе и талентоване спортисте Бранка Тадића и Филипа Маринковића, који су недавно остварили запажене успјехе на међународној сцени.

Протеклог викенда, Тадић је на Балканском џудо првенству за кадете у Будви освојио златну медаљу, док је Маринковић заузео друго мјесто на Свјeтском купу у џиу џицу.

-Ово је колосални резултат за Џудо клуб „Звијезда“, чији је Тадић члан, али и за Бању Луку и Републику Српску, пошто је овај млади такмичар једини који је успио да се окити са четири медаље са европских купова из Фолонике, Ђера, Копра и Загреба, захваљујући чему данас заузима високо пето мјесто на Свјeтској ранг листи – нагласили су из „Звијезде“.

Истовремено, из џиу џицу клуба „Минотаур“ истакли су да је Маринковићeвo сребро на недавно одржаном Свјетском купу у Букурешту највећи успјех у историји овог клуба и један од најбољих резултата од оснивања Џиу џицу савеза Републике Српске.

Честитајући Тадићу и Маринковићу на оствареним резултатима, градоначелник Радојичић указао је да Град Бања Лука са своје стране, чини бројне напоре како би препознати таленти имали адекватне услове да остварују што боље резултате.

-Од ове године, нашим спортистима је на располагању за тренинге и новоизграђена спортска дворана „Центар“, а Град је, између осталог, од ове године по први пут увео и стипендије за најуспјешније спортисте, које се додјељују искључиво на основу спортских резултата – рекао је Радојичић.