Prijem za predstavnike ŽKK „Orlovi“

Gradonačelnik Igor Radojičić ugostio je danas predstavnike Ženskog košakraškog kluba „Orlovi“ sa kojima je razgovarao o predstojećim planovima kada je riječ o takmičarskoj sezoni, koja se ove godine odvija u drugačijim okolnostima zbog pandemije virusa korona, te podršci Grada.

Radojičić je upoznao goste da je nedavno usvojenim rebalansom gradskog budžeta uveden novi grant od 150.000 KM za sufinansiranje učešća klubova na međunarodnim takmičenjima.

Tako će, uz redovna sredstva – naši klubovi moći da dobiju i određenu finansijsku podršku na osnovu ostvarenog plasmana na međunarodnim zvaničnim takmičenjima.

To je, kako su istakli predstavnici „Orlova“, jako značajno za njihov klub koji je učesnik regionalne košarkaške lige (WABA), i u okviru koje prvu utakmicu imaju već narednog mjeseca.

Tokom sastanka, rečeno je da klub ove godine obilježava 50 godina postojanja, te naglašeno da su sezoni 2019/2020. ostvarili brojne uspjehe, kako u seniorskoj, tako i u mlađim kategorijama.

Iz kluba su naveli da su pri kraju i pripreme za Peti međunarodni „Memorijalni turnir „Aco, Prle i Milenko“, koji će biti održan 18. i 19. septembra u sportskoj dvorani „Obilićevo“.