Prijavite se za akciju „pospremanja“!

Tim za male intervencije poziva sve građane Banje Luke da se uključe u projekat pospremanja grada, koji  će biti održan u subotu 28. septembra, od 9.30 do 15.00 časova.

  • Izvođenje radne akcije planirano je sa pet timova, raspoređenih u zoni ulica Bana Milosavljevića i Veselina Masleše te na Trgu Krajine, a biće pospreman potez od Narodnog pozorišta RS do Tržnice. Na licu mjesta izvodiće se brojni radovi, kao što su: montiranje novog i popravljanje oštećenog mobilijara,  detaljno čišćenja urbane opreme i bojenje mobilijara, uklanjanje neispravne i neadekvatne opreme – kažu u Timu za male intervencije.

Cilj projekta je podizanje kvaliteta otvorenih javnih prostora u centru grada na viši nivo, promocija zajedništva i odgovorniji odnos prema gradskim prostorima i podsticanje kreativnog ambijenta u urbanom okruženju (javnih prostora u centru grada), putem malih intervencija.

Pospremanje grada je, inače, pilot projekat Tima za male intervencije, Tim je, zajedno sa brojnim institucijama i privrednim subjektima sproveo značajan broj pripremnih akcija koje su prethodile pospremanju grada kao što su: uklanjanje krupnog otpada, čišćenje grafita, naljepnica, realokacije štandova i toalet kabina na Trgu Krajine, izrade novog urbanog mobilijara, popravljanje lifta na Trgu Krajine i sličnih aktivnosti.

Svi građani koji žele da učestvuju u akciji pospremanja grada mogu se prijaviti OVDJE.