Пријавите се за акцију „поспремања“!

Тим за мале интервенције позива све грађане Бање Луке да се укључе у пројекат поспремања града, који  ће бити одржан у суботу 28. септембра, од 9.30 до 15.00 часова.

  • Извођење радне акције планирано је са пет тимова, распоређених у зони улица Бана Милосављевића и Веселина Маслеше те на Тргу Крајине, а биће поспреман потез од Народног позоришта РС до Тржнице. На лицу мјеста изводиће се бројни радови, као што су: монтирање новог и поправљање оштећеног мобилијара,  детаљно чишћења урбане опреме и бојење мобилијара, уклањање неисправне и неадекватне опреме – кажу у Тиму за мале интервенције.

Циљ пројекта је подизање квалитета отворених јавних простора у центру града на виши ниво, промоција заједништва и одговорнији однос према градским просторима и подстицање креативног амбијента у урбаном окружењу (јавних простора у центру града), путем малих интервенција.

Поспремање града је, иначе, пилот пројекат Тима за мале интервенције, Тим је, заједно са бројним институцијама и привредним субјектима спровео значајан број припремних акција које су претходиле поспремању града као што су: уклањање крупног отпада, чишћење графита, наљепница, реалокације штандова и тоалет кабина на Тргу Крајине, израде новог урбаног мобилијара, поправљање лифта на Тргу Крајине и сличних активности.

Сви грађани који желе да учествују у акцији поспремања града могу се пријавити ОВДЈЕ.