Припреме за Свјетско првенство: Више од 1.000 кајакаша и кануиста долази у Бању Луку

Предстојеће Свјетско превенство у кајаку и кануу на дивљим водама у категорији јуниора и сениора до 23 године, које ће бити одржано од 22. до 28. јула, биће највећи спортски догађај идуће године, са више од хиљаду очекиваних такмичара, саопштено је послије данашње сједнице Организационог одбора овог такмичења.

Предсједник Организационог одбора и градоначелник Игор Радојичић, рекао је да ће град Бања Лука, заједно са Кајак-кану клубом „Врбас“, учинити све што је у његовој моћи да Бања Лука буде добар домаћин бројним спортистима из цијелог свијета, који долазе на ово такмичење.

– Ово првенство ће много ће значити за развој спорта и туризма у нашем граду – нагласио је Радиојичић.

Помоћник министра за породицу, омладину и спорт у Влади РС Драган Јаћимовић, казао је да се очекује више од 1.000 учесника из 25 земаља и да то довољно говори о озбиљности овог спортског догађаја.

– На нама је да оправдамо Бању Луку као европски град спорта за 2018. годину и потврдимо репутацију добрих домаћина оваквих спортских догађаја. Вјерујем да ћемо заједничким партнерским односом успјешно организовати ово свјетско првенство – изјавио је Јаћимовић.

Никола Станковић и Кајак-кану клуба „Врбас“ изразио је увјерење да ће ово првенство бити организовано на врхунском нивоу као и све манифестације које су до сада организоване у кајаку и кануу.

– Поносни смо због чињенице да смо упсјели довести овако велику спортску манифестацију у наш град и то у олимпијском спорту. Потрудићемо да сви учесници имају максималне услове за такмичење и смјештај, а надамо се и да ће дио трибина за публику уз саму стазу бити саниран, тако да ће и гледаоци имати бољи комфор –