Припреме за отварање: „Зелени“ издржао оптерећење од 120 тона

Нови мост, изграђен на локацији некадашњег Зеленог моста, данас је успјешно прошао тест оптерећења. Током теста, на мосту су се у исто вријеме, на тзв. најкритичнијим тачкама, нашла четири камиона са укупним теретом од 120 тона.

-Ради се о обавезном тесту оптерећења који се ради прије саме употребне дозволе, који се изводи тако што се одговарајући терет навози са једног на други ослонац. У овом случају нови мост је успјешно прошао сва тестирања – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

У међувремену, у току су и завршни радови на мосту који се убрзано припрема за пуштање у функцију. Упоредо се ради и на вађењу материјала који је због изградње приступног пута довезен у само корито ријеке.

-Ради се завршно „шминкање“ моста. Поставља се улична расвјета, фарба ограда и изводе други радови на приступним саобраћајницама и на самом мосту, а у наредном периоду радиће се и уређење обалоутврда у близини моста- истичу Одјељењу.

Упоредо са овим радовима, ради се и корекција раскрснице улица Бранка Мораче и Радоја Домановића са Козарском и Скендера Куленовића.

-С обзиром на то да ће нови мост представљати саобраћајну везу Источног и Западног транзита и да ће њиме моћи саобраћати и теретни саобраћај, ради се на корекцији ове раскрснице како би се саобраћај одвијао без већих застоја, а уз поштивање безбједности пјешака – кажу у Одјељењу.