Предложен ребаланс буџета, повећање до 12 милиона КМ

Двадесет трећа сједница Скупштине града биће одржана 30. маја, а пред одборницима ће се наћи 57 тачака дневног реда, одлучено је на данашњој сједници скупштинског Kолегијума.

Најзначајније тачке односе се на предложени ребаланс градског буџета за 2018. годину и план капиталних инвестиција за период до 2020. године.

 

Градоначелник Игор Радојичић, изјавио је да се највећи дио ребаланса односи на дио средстава остварених продајом градских обвезница у износу од 6,2 милиона КМ и дио из прошлогодишњег суфицита, што подразумијева повећање укупног буџета за око 11 до 12 милиона КМ.

– Поред тога, пред одборницима ће се наћи план капиталних инвестиција, у укупној вриједности од око 160 милиона КМ. У питању су улагања не само из градског буџета већ и других извора као што су Влада РС, приватни капитал и друго – истакао је Радојичић.

Он је додао да ће се на наредној сједници разматрати још неколико важних тачака из области просторног уређења као што је измјена регулационог плана „Центар Алеја“, као приједлог одлуке о доношењу регулационог плана за саобраћајни чвор на укрштању Карађорђеве улице и Улице Јована Рашковића.

– Усвајањем овог регулационог плана можемо да уђемо у изградњу кружног ока на Лаушу код ресторана „Сирано“ јер је то већ договорено са ЈП „Путеви РС“. Ту је у близини планирана и градња објекта мјесне заједнице и полицијске станице, за шта су ребалансом буџета обезбјеђена средства – казао је градоначелник Радојичић.

Приједлог програма кориштења подстицајних средстава у функцији запошљавања за 2018. годину такође би требало да буде на дневном реду. Кроз неколико линија за запошљавање ове године ће бити издвојено око милион марака.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, рекао је да ће и ово засједање имати обиман дневни ред, у складу са предвиђеним програмом рада градског парламента, поготово што долази и ребаланс буџета и сви програми који га прате, од програма комуналне потрошње до програма одржавања градског грађевинског земљишта, односно сви они програми који су битни за градски буџет.