Превентивне и креативне радионице за дјецу

Удружење „Здраво да сте“ реализује пројекат „Уз подршку се расте“, чији је циљ адекватно одговорити на изражену потребу за додатном подршком породици, дјеци у ризику од друштвено неприхватљивог понашања и заштити права дјеце на здрав раст и развој.

Како су саопштили, пројекат, који су почели реализовати од јула, обухвата активности индивидуалног савјетовања, превентивних радионица и акција у локалној заједници које ће осмишљавати и сама дјеца учесници.

„Једна од активности је и едукативна онлајн кампања коју можете пратити на Фејсбук страници са доста информација за дјецу и родитеље. Организујемо и подршку породици кроз концепт „Старији брат, старија сестра“, кроз који спајамо младе едуковане волонтере са дјецом која имају потребу за дружењем и подршком у социјализацији, а партнери су Дом за дјецу без родитељског старања „Рада Врањешевић“, Удружење породица 4+, са којима удружење „Здраво да сте“ има потписане Споразуме о сарадњи“, навели су из овог удружења.

Индивидуално савјетовање је намијењено дјеци и младима узраста од 11 до 15 година. Дјеца могу разговарати на било коју тему: проблеми у школи, проблеми у породици, са другарима, повучености, агресији, стицању радних навика, стицању здравих навика, о емоцијама, пубертету, плановима за будућност, а сарадници за реализацију су психолози са искуством у раду са дјецом и младима у неформалном окружењу.

Позвали су заинтересоване да се пријаве путем броја телефона: 051/465-590 (у периоду 12-18х), на е-маил: oc@zdravodaste.org или путем ФБ странице Здраво да сте ОЦ.

Термин за разговор може се заказати било када, у периоду до новембра ове године.