Po prvi put: Avionski prevoz za turističke grupe iz Beograda

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, ugostio je danas prvu grupu turista iz Beograda, koji su na vikend boravak u Banjoj Luci stigli putem aranžmana turističke agencije „Kontiki“. Radojičić je naglasio da se u okviru proširenja turističke ponude, po prvi put, organizuju vikend turistički dolasci u Banju Luku avionom.

– Grad je podržao ovaj projekat u okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci“, a turističke grupe dolaziće ovog proljeća svakog petka avionskim letom iz Beograda, a odlaziti nedjeljom, i tako do sredine juna mjeseca. Pokušavamo iskoristiti različite prilike da u grad dođe više turista i organizovanjem raznih događaja , kao i organizovanjem ove vrste turističke ponude – naglasio je Radojičić. On je dodao da Grad nastoji da ponudi više festivala, konferencija i koncerata koji treba da budu atraktivni i za posjetioce i za same Banjalučane.

Direktor turističke agencije „Kontiki“ Banja Luka Irena Stupar, rekla je da je ova agencija prošle godine pokrenula aviosaobraćaj iz Banje Luke, a da su od ove godine odlučili da pokrenu i receptivni turizam.

– Turisti iz Beograda su došli u tzv. „siti brejk“ aranžmanu, gdje su im ponuđena dva noćenja i boravak od tri dana tokom kojeg mogu za upoznaju znamenitosti našeg grada uz pratnju turističkog vodiča – kazala je Stupar