По први пут: Авионски превоз за туристичке групе из Београда

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, угостио је данас прву групу туриста из Београда, који су на викенд боравак у Бањој Луци стигли путем аранжмана туристичке агенције „Контики“. Радојичић је нагласио да се у оквиру проширења туристичке понуде, по први пут, организују викенд туристички доласци у Бању Луку авионом.

– Град је подржао овај пројекат у оквиру манифестације „Прољеће у Бањалуци“, а туристичке групе долазиће овог прољећа сваког петка авионским летом из Београда, а одлазити недјељом, и тако до средине јуна мјесеца. Покушавамо искористити различите прилике да у град дође више туриста и организовањем разних догађаја , као и организовањем ове врсте туристичке понуде – нагласио је Радојичић. Он је додао да Град настоји да понуди више фестивала, конференција и концерата који треба да буду атрактивни и за посјетиоце и за саме Бањалучане.

Директор туристичке агенције „Контики“ Бања Лука Ирена Ступар, рекла је да је ова агенција прошле године покренула авиосаобраћај из Бање Луке, а да су од ове године одлучили да покрену и рецептивни туризам.

– Туристи из Београда су дошли у тзв. „сити брејк“ аранжману, гдје су им понуђена два ноћења и боравак од три дана током којег могу за упознају знаменитости нашег града уз пратњу туристичког водича – казала је Ступар