Почело поплочавање пјешачке стазе уз Источни транзит

Предузеће „Грађење Ђурић“ почело је са постављањем бетонске галантерије на пјешачкој стази уз новоизграђени дио Источног транзита од тржног центра „АС“ према Крфској улици  у Обилићеву, у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“, потврђено јe у Одјељењу за саобраћај и путеве.

-Ријеч је о радовима прве фазе пројекта изградње пјешачких и бициклистичких стаза у дужини од 1,2 километар, на потезу од кружног тока на Ребровцу до краја новог дијела Источног транзита, вриједног преко 700.000 KМ – истиче начелник овог Одјељења Славиша Сандић.

По завршетку изградње тротоара, одмах ће отпочети и радови на бициклистичкој стази.

-Постављени су ивичњаци и урађена припрема за асфалтирање бициклистичке стазе на овој дионици, а послије тога почињу радови на другој фази – каже Сандић.

Друга фаза пројекта подразумијева изградњу пјешачке и бициклистичке стазе, уз Булевар Десанке Максимовић, која ће повезати два новоизграђена кружна тока на Источном транзиту, на потезу од тржног центра „Ас“ до Ребровачког моста.

По изградњи ове дионице, биће формирана тзв „источна бициклистичка магистрала“, од стадиона ФK „Напријед“ у Обилићеву па све до Лазарева и Траписта.