Почело обиљежавање хоризонталне саобраћајне сигнализације

Почело је редовно обиљежавање хоризонталне саобраћајне сигнализације на подручју града.

Како би се наведене активности урадиле квалитетно и ефикасно, уз што мање ометање саобраћаја, већина радова ће се изводити у послијеподневним и ноћним часовима, као и у дане викенда, саопштили су из Одјељења за саобраћај и путеве.

За наведене радове је из буџета издвојено 140.000 КМ, а планирано је да овај посао предузеће „МГ МИНД“ д.о.о. Мркоњић Град заврши до прве половине јуна.

Такође, по први пут у нашем граду умјесто боје на одређеним саобраћајницама биће постављена хладна пластика, и то у Алеји Светог Саве на дијелу – од Народног позоришта до Гундулићеве улице.

Ради се о пилот пројекту, који ће бити реализован почетком маја, а на основу којег ће се донијети евентуална коначна одлука да се у наредном периоду у свим важнијим, односно оптерећенијим аобраћајницама на подручју града, умјесто наношења боје прскањем врши уграђивање хладне пластике.

Како су појаснили, хладна пластика је вишекомпонентни материјал који се користи за трајно обиљежавање хоризонталне саобраћајне сигнализације, чији вијек трајања на коловозу износи најмање пет до шест година. Ова врста сигнализације је уочљива током цијелог дана и ноћи, при свим условима освјетљења, као и у свим временским условима, па се очекује да ће допринијети повећању безбједности саобраћаја. Према спецификацији, овај материјал је изузетно отпоран на спољње утицаје и не могу га разградити ни нафтни деривати ни со за посипање улица.