Počela treća „Konverzija“

U Banjoj Luci je jutros otvorena treća „Konverzija“, regionalna konferencija o digitalnom marketingu, koja je okupila oko 400 učesnika, te eminentne predavače iz regiona i svijeta iz ove oblasti.

„Konverziju“ je u Banskom dvoru svečano otvorio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je naglasio da se ova konferencija uklapa u jedan od strateških ciljeva grada, a to je tzv. „pametni grad“.

– Moramo razgovarati o veoma širokoj lepezi platformi koje podrazumijeva „pametni grad“. Tu imamo neograničeno polje djelovanje u IT sektoru i svim drugim modernim tehnologijama. Postavili smo vrlo ambiciozne ciljeve i želimo da se Banja Luka razvija i kao regionalni centar, tražeći svoj prostor u oblastima koje su moderne i imaju perspektivu. Želimo da svaka naredna „Konverzija“ bude u gradu koji je napredovao i učinio pozitivan pomak naprijed – poručio je Radojičić ulčenisicma konferencije.

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, Srđan Rajčević, naglasio je da tržište digitalnog marketinga danas u svijetu vrijedi oko 100 milijardi dolara i da su tu krije veliki potencijal za naš razvoj.

– Nadam se da ćemo tokom konferencije uspjeti da saznamo kako i na koji način možemo da koristimo dostupne digitalne alatke, odnosno kako i država može da iskoristi nešto od znanja digitalnih stručnjaka. Mi smo donijeli sveobuhvatan program digitalizacije društva i to, prvi put, postaje značajna društvena i politička tema – zaključio je Rajčević.

„Konverzija“ će trajati tokom subote i nedjelje.