Почела трећа „Конверзија“

У Бањој Луци је јутрос отворена трећа „Kонверзија“, регионална конференција о дигиталном маркетингу, која је окупила око 400 учесника, те еминентне предаваче из региона и свијета из ове области.

„Конверзију“ је у Банском двору свечано отворио градоначелник Игор Радојичић, који је нагласио да се ова конференција уклапа у један од стратешких циљева града, а то је тзв. „паметни град“.

– Морамо разговарати о веома широкој лепези платформи које подразумијева „паметни град“. Ту имамо неограничено поље дјеловање у ИТ сектору и свим другим модерним технологијама. Поставили смо врло амбициозне циљеве и желимо да се Бања Лука развија и као регионални центар, тражећи свој простор у областима које су модерне и имају перспективу. Желимо да свака наредна „Конверзија“ буде у граду који је напредовао и учинио позитиван помак напријед – поручио је Радојичић улченисицма конференције.

Министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС, Срђан Рајчевић, нагласио је да тржиште дигиталног маркетинга данас у свијету вриједи око 100 милијарди долара и да су ту крије велики потенцијал за наш развој.

– Надам се да ћемо током конференције успјети да сазнамо како и на који начин можемо да користимо доступне дигиталне алатке, односно како и држава може да искористи нешто од знања дигиталних стручњака. Ми смо донијели свеобухватан програм дигитализације друштва и то, први пут, постаје значајна друштвена и политичка тема – закључио је Рајчевић.

„Конверзија“ ће трајати током суботе и недјеље.