Почела санација објекта ОШ „Јован Цвијић“

У бањалучкој Основној школи „Јован Цвијић“ данас је започела реализација пројекта енергетске ефикасности који подразумијева замјену столарије, фасаде, олука и изолације на објекту ове школе. Ријеч о пројекту који се реализује у оквиру програма „Зелени екеномски развој“ који заједнички финансирају Развојни програм уједињених нација (УНДП) и Град Бања Лука. Укупна вриједност пројекта износи 200.000 КМ, с тим да УНДП и Град издвајају по 100.000 КМ. Рок за реализацију пројекта је 60 дана.

Директор ОШ „Јован Цвијић“ Мила Чудић Никић, каже да је санација објекта школе од изузетне важности за све ученике који похађају ову школу, јер ће, по завршетку радова, услови за извођење наставе бити далеко бољи, а учионице топлије и угодније за рад.

Подсјетимо, ОШ „Јован Цвијић“ је у посљедњој акцији Градске управе „Бирамо најуређеније“ проглашена за школу са најљепшим школским двориштем.

Иначе, школа је саграђена 1932. године, а нови дио школе подигнут је 1967. године. Данас школу похађа 630 ученика у 28 одјељења, а у школи је организован и продужени боравак за ученике нижих разреда.