Почела обнова друштвеног дома у Верићима

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић озваничио је данас почетак обнове друштвеног дома у Верићима, за шта је издвојено око 100.000 КМ.

Градоначелник Радојичић казао је да Град настоји да на свим подручјима града раавноправно улаже, да се обнављају домови како би мјештани и културно-умјетничка друштва имали простор за друштвене активности.

-Прошле године смо започели пројекат обнове друштвених домова, и планирамо да сваке године буде обновљено бар три дома на различитим крајевима града – нагласио је он.

Када је ријеч о обнови дома у Верићима, Радојичић је казао да ће објекат добити фасаду, да ће бити уређен улазни тријем и степениште, бити изграђени тротоари око објекта и уграђена вањска столарија.

-Мјештани већ користе овај објекат, али ће тек послије ових радова бити у потпуности у употреби. Поред овог, радићемо потпуно нови дом у Крминама, Лаушу и имамо планирана средства за дом на Петрићевцу гдје тренутно рјешавамо одређене имовинско-правне проблеме – казао је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Верићи Славиша Вучковац, казао је да су тражили да се заврши овај објекат у којем су смјештени и амбуланта и лабораторија, апотека и мјесна зједница.

Захвалио је Градској управи на подршци и разумијевању и на томе што ће ове године тај објекат, чија је градња почела прије тридесетак година, коначно бити стављен у функцију.