Почела изградња новог моста у Српским топлицама

Изградња новог моста преко Врбаса у Српским топлицама, почела је данас, у оквиру пројекта вриједног 3,4 милиона КМ. Ово је један од највећих овогодишњих пројеката саобраћајне инфраструктуре, који би требао бити завршен у року од 10 мјесеци.

Почетку радова присуствовао је и градоначелник Игор Радојичић који је рекао да су, захваљујући домаћинском пословању Градске управе, комплетна средства за градњу моста обезбијеђена из градског буџета, без кредитног задужења.

Он је нагласио да је градња овог моста дио визије да град добије четири моста у пет година.

  • Нови мост ће значајно унапредити саобраћај и на најјужнијој тачки града представљаће још једну везу Источног и Западног транзита. Овдје практично почиње траса која иде источним транзитом све до „Леснине“ и „Центрума“ и сви који долазе из кањона Врбаса или из правца Мањаче, моћи ће на далеко бржи начин обићи град источном саобраћајницом, а исто вриједи и за локално становништво – рекао је Радојичић.

Он је додао да ће, постојећи једносмјерни мост у Топлицама, који се налази 200 метара низводно, бити претворен у атрактиван пјешачки прелаз, упоредо са грађевинским интервенцијама на некадашњој бањи из које ће у годинама пред нама, захваљујући улагању Завода „Др Митрослав Зотовић“,  израсти модерени здравствено – туристички центар. Све ово ће, нагласио је Радојичић, у потпуности промјенити садашњу слику овог дијела града.

Он је указао да је крајем 2016. године стављен у функцију нови мост код „Инцела“, прошле године је изграђен мост на локацији некадашњег Зеленог моста, а на јесен почиње изградња највећег прелаза преко Врбаса – будућег моста у насељу Долац који ће повезати центар са Обилићевом и Старчевицом.

Дејан Гаковић, директор „Козарапутева“, истакао да је да је извођач радова конзорцијум који чине ово предузеће и „Приједорпутеви“, те прецизирао да је, по уговору са Градском управом, рок за завршетак радова 10 мјесеци.

  • Надамо се да ћемо испунити задати рок, а ако буде могуће, настојаћемо да и прије урадимо посао. Сваки мост је прича за себе јер је то специфична градња, а надам се да ће нас и вријеме послужити – закључио је Гаковић.

Голић: Велики посао урађен у Бањој Луци

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, изразила је задовољство због отварања радова на овом пројекту, али и због реализације низа других инфраструктурних захвата који су у Бањој Луци изведени у посљедње три године.

  • У протекле три године, актуелна градска администрације успјела је да постигне огромне резултате и заврши велике пројекте. Не памтим да је оволико пројеката реализовано у краћем периоду, и у градском језгру, али и у приградским насељима – рекла је Сребренка Голић