Потврда успјешне сарадње Бање Луке и Београда

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић, угостили су данас делегацију Града Београда у којој су били предсједник Скупштине Београда Никола Никодијевић и помоћник градоначелника Андреја Младеновић.

По завршетку састанка, Радојичић је рекао новинарима да Бања Лука и Београд имају интензивну комуникацију по различитим линијама. Бањалучки градоначелник је истакао да постоје добре основе и јака воља за сарадњу између два братска града.

– Данас у Привредној комори РС имамо скуп о привредној сарадњи два града, јуче су са нама били представници ОШ „Иво Андрић“ из Београда, а идуће седмице ћемо ми у Београду промовисати „Бањалучку зиму“. Поред тога, у данашњим разговорима смо се дотакли бројних тема, од сарадње у областима школства и културе до комуналних услуга – изјавио је Радојичић.

Предсједник београдске Скупштине Никола Никодијевић, нагласио је да сарадња са Бањом Луком није више протоколарна, већ представља живу активност која подразумијева договоре на недјељном нивоу.

– Данашњи пословни форум у Бањој Луци је први конкретан резултат нашег претходног састанка. На основу добрих односа који постоје између Републике Српске и Србије, требало би да сарађују и два града јер ми као градови имамо много простора за сарадњу и много заједничких тема – казао је Никодијевић.

Предсједник Скупштине града Бање Луке Зоран Талић, рекао је да два града настављају успјешну и коректну сарадњу која је заједнички иницирана.

– Наша сарадња би требало да буде јасна, конкретна и директна и изражавам задовољство оним што смо до сада урадили. Вјерујем да ће грађани оба града имати користи од ове сарадње – навео је Талић.

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић, најавио је да ће од идуће године београдска позоришта гостовати у Бањој Луци и другим градовима Српске и да су за ту намјену већ планирана средства у буџету Београда.

– Наставићемо и са повезивањем наших школа, просвјетних и образовних установа и надам се да ће се то осјетити. Простора за сарадњу има пуно и сљедећи пут када се видимо, надам се да ћемо причати о конкретним резултатима – закључио је Младеновић.