Популаризација бициклизма: „Ултра“ трка од 1.000 километара

Уз подршку Града Бање Луке, Удружење грађана “Центар за бољи квалитет живота”, реализоваће од 13. до 16. јуна пројекат под називом  „B-HARD Ultra race&brevet“. Ријеч је о изазовној туристичко-спортској међународној бициклистичкој манифестацији чији је главни задатак промоција бициклистичке руте у дужини од 1.036 км, која ће бити уврштена у туристичку понуду Бање Луке и служити за упознавање природних и историјских знаменитости РС и БиХ, али и промоцију бицикла као еколошког и здравог начина путовања.

  • Ово је први пут да се овај тип вожње организује на тако високом нивоу, сa јасно одређеним циљем промоције и креирања туристичке понуде, а уз активну подршку свих туристичких организација и заједница на рути. Манифестација такође садржи и једнодневну вожњу од 258 км, као и прву организовану групну вожњу припадница љепшег пола у широј регији, у дужини од 80 км – кажу у Одјељењу за културу, туризам и социјалнзу политику.

У оквиру “B-HARD”-а, учесници имају на располагању само 75 часова да извезу руту дужу од 1.000 километара, али у оквиру туристичке понуде иста рута ће бити вожена седам или 10 дана, са или без активне пратње и подршке на путу. Такође, “Центар за бољи квалитет живота” ће у оквиру пројекта креирати низ краћих рута и организованих вожњи, на дистанцама од 50 до 300 километара, кроз бањалучку и околне регије.

Почетак манифестације “B-HARD” је планиран у четвртак 13. јуна,  у 7.00 часова из Парка Петар Кочић, а завршна церемонија 16. јуна у вијећници Банског двора.

Више података о пројекту и рути можете пронаћи на званичном веб сајту http://www.bhardultrarace.com.