Поправљено дјечије игралиште у Улици Васе Пелагића

Санирано је дјечије игралиште у Улици Васе Пелагића. Како су навели из надлежног Одјељења за комуналне послове, ових дана постављене су сједалице на љуљашкама и клацкалицама, а претходно су лакиране све конструкције справа.

У складу са временским приликама, ови радови биће изведени на још десетак дјечијих игралишта у граду, на којима су забиљежена највећа оштећења како би била што безбједнија за употребу.

Радови се изводе у оквиру уговора за хитне санације оштећених дјечијих игралишта и надстрешница на аутобуским стајалиштима из 2018. године.

Како су навели из одјељења, крајем прошле године поправке разних оштећења обављене су на више игралишта, на којима су замијењене сједалице на љуљашкама и клацкалицама, постављени нови ланци на гумама за љуљање, те лакиране конструкције.

Иначе, средства за редовно одржавање комуналне опреме, у коју су укључена и дјечија игралишта, планирају се сваке године у буџету. Овогодишњим Програмом заједничке комуналне потрошње за санацију и одржавање дјечијих игралишра планирано је 30.000 КМ.