Понос Бањe Луке: Пријем за „бронзане“ гимназијалце

Градоначелник Игор Радојичић приредио је данас пријем за бањалучке гимназијалце, у знак захвалности за успјех који су постигли на Oлимпијади метропола у Моксви, гдје су, у конкуренцији 44 града, освојили треће мјесто.

Уз честитке гимназијалцима на великом резултату, Радојичић је нагласио да је данашњи пријем мали знак пажње и одавања признања њиховом раду и великим резултатима које су постигли.

  • Бања Лука трећу годину узастопно учествује на Олимпијади метропола у Москви, а ово је прилика и да се захвалимо нашим пријатељима из руске престонице који нас сваке године позивају на ово престижно такмичење. Иако је Бања Лука на овом такмичњеу најмањи град по броју становника, то није била препрека за ове младе људе да остваре одличне резултате – истакао је Радојичић.

Освајач сребрнe медаље из математике Марко Јојић, казао је да се већ другу годину такмичи на Олимпијади метропола у Москви.

  • Такммичио сам се са колегама из градова из цијелог свијета од којих су сви неупоредиво већи од Бање Луке, и морам рећи да сам изузетно задовољан резултатима које смо остварили – рекао је Јојић.

Бањалучки гимназијалци освојили су сребро и бронзу из математике (Марко Јојић и Јован Вуковић), бронзу из физике (Сергеј Крчмар) и двије бронзе из информатике (Марко Димитрић и Леон Косић). У екипном пласману заузели су треће мјесто. Ученици су у Москви били у пратњи професора Бранке Фаџан (математика), Иване Нишић (хемије) и Данијеле Штрбац Улетиловић (помоћник директора).

Уз подршку Града Бање Луке, гимназијалци већ трећу годину заредом учествују на овом, престижном такмичењу, осмјеравајући снаге са средњошколцима из цијелог свијета у математици, информатици, хемији и физици.